The mighty jungle

Oooh, Lotten gor premiar pa bloggen! God afton, vanner.

Efter fyra (eller ar det fem?) dagar i La loma del tigre kan jag bara instamma med foregaende talare: tva manader ar KORT! Kanns jobbigt att veta sitt hemresedatum nar det kanns som att jag precis kommit hem. Men det ar inget att deppa ihop over, vi har redan planerat in en massa roliga aktiviteter.

Vi kommer att koncentrera oss pa tva teman: miljo och utbildning. Det innebar att vi ska fortsatta jobba med kompost- och skrapprojektet som Hannes, Anna och Benjamin startade under sin praktiktid. Det blir talleres och mingas och fargglada skyltar (=workshops och kollektivt arbete).
Utbildningsprojektet kommer att besta av lektioner i engelska, matematik och svenska (inte var idé!) for byns alla barn. Under mars kommer vi tva dagar i veckan att aka till organisationen FEPIO:s interkulturella skola i Coca, aven dar for engelska- och svenskalektioner. Efter onskemal fran folket kanske det aven blir lite sma grodorna, raven raskar och sant. Sa kallade danser fran Sverige. Blommor i haret och allt!

Sjalva hade vi inte ens hunnit saga hejda till klasskompisarna forran vi blev indragna i dansgruppen Puma Urku. Tva dagar senare stod vi i parken i Sacha och dansade i nationell teve. Ikladda traditionella drakter gjorda av fron fran djungeln. Det kvalar helt klart in pa listan over de markligaste saker jag varit med om. Pa lordag ska vi ha lart oss en ny dans for nagot slags event inne i stan, och fredagen darpa ar det en stor danstavling i Coca. Vi kommer vara valtrimmade nar vi kommer hem om det fortsatter i detta tempot.

Annat vi hunnit med ar att hugga med machete, se en orm, smaka en snigel och tvatta for hand i floden. Idag at vi lunch i Coca och smakade en chicha (den dar ackliga indiandrycken som alla pratar om) som smakade exakt som... ja, gissa vad! Korv med brod och ketchup! Kvalar nog in som tvaa pa listan over markliga saker, haha. Helt surrealistiskt.

Nu maste vi sticka och passa sista rancheran hem till byn!

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Låter helt fantastiskt och underbart. Hoppas det finns bilder på dessa fina danskläder :P.

2011-02-03 @ 23:55:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0