Sörängarna på besök hos Glokalarna!

Tänkte skriva lite kort om helgens händelser. Alla utom "norrlandsgruppen" (Banjamin, Anna och Sara B) åkte ner till våra kära vänner på Glokala folkhögskolan i Malmö för att delta på deras stora event. Vi åkte dit för att hjäpa till med för att hjälpa till men även för att hålla föreläsning och visa oljefilmen Crude.

 

På lördagen hölls en väldigt intressant politiker debatt rörande globala frågor.

 

Självklart så inleddes söndagen med en "mistica", en speciell inledinigscermoni som är väldigt vanligt i Latinamerika. Sofi sitter i mitten och ska föreställa Moder jord.

 

GLOBAL RÄTTVISA NU!!

 

Det har verkligen varit super kul att få träffa Glokalarna igen och tillsammans sprida vårat budskap.

TACK för 2 roliga dagar!

 

Nu är vi åter ALLA samlade på Sörängen för att spendera sista veckan tillsammans. Imorgon väntar en stor temadag på Brinell gymnasiet här i Nässjö! Är grymt laddad för att köra de sista föreläsningarna! Förutom föreläsningar ska vi bjuda på orättvis fotboll, film och DANS!

 


Härliga Norrland!

Den fullspäckade Viva Latinaveckan i Linköping var slut på fredagen 21 maj och vi i Norrlandsgruppen var lika slut vi! Benjamin laddade upp inför norrlandsveckan med att ta en bronsplats i Folkhögskole-SM i beachvolleyboll tillsammans med Hannes, medan jag och Sara Bryntse på mer traditionellt vis tog igen oss genom att sova länge, göra nån liten mysig utflykt och äta gott.

 

Sedan bar det av mot vårt kära Norrland! Vi har haft en superfin och härlig vecka!

 

Så här i sista veckan av informationsarbetet har det dock bitvis känts aningen tungt. När man står där inför en totalt oengagerad klass som tittar lite skeptiskt på en genom trötta ögon som längtar sig bort till friheten om ett par veckor, kan det vara svårt att finna inspirationen att göra den föreläsning man kört på repeat de senaste veckorna på ett inlevelsefullt sätt. Men man hoppas att även sådana gånger väcks kanske ändå en av trettio personers intresse…

 

Men lika tungt som det kan kännas sånna gånger, så känns det underbart när allt klaffar! När ungdomar kommer fram efterföreläsningarna och frågar vidare, vill ha mer information, extra namninsamlingspapper att samla in namn på själva. När man hör diskussionerna fortsätta i korridorerna o.s.v , då känns allt värt det! Man känner att man väckt ett intresse, att man gör skillnad.. och det är verkligen superkul!

 

I lördags arrangerade vi dessutom en ”Solidaritetsdag” på Sundsvalls Kulturmagasin. Under veckan tapetserade vi sundsvall så bra vi kunde med affischer och gjorde en extra insats att marknadsföra dagen på Vårruset under tisdagen. Sara och jag klädde upp oss i äkta andinska indiankläder och ”sprang för våra vänner i Latinamerika” och passade på att dela ut lite flyers samtidigt. Vi hamnade dessutom på både lokal-TV och på lokaltidningens hemsida :)

 

 

 

Själva dagen blev jättelyckad! Vi hade bjudit in svensk-kubanska föreningen, bobergsgymnasiets boliviagrupp, FN-gruppen och UNICEF-gruppen, varav de två första också bidrog med föreläsningar. Ett 30 tal åskådare dök upp trots finväder och många stannade hela dagen! Jättekul!

 

Nu är det bara en vecka kvar! Shit vad konstigt det känns...!
//Anna

En vecka i Villtofta

Chucaplegänget + Bettan befinner oss nu hemma hos Sandra i Villtofta. Denna veckan har vi besökt Vederslövs låg- och mellanstadie skola där vi pratat om bananer, dansat och ätit choklad, mycket skojigt!
Klass 1 på Vederslövs skola
Sandras morfar lär Bettan spela dragspel
Ecuador, ecuador och ecuador...Vi har även varit på två gymnasieskolor i Växjö; Katedralskolan och Tegner gymnasiet. Där vi fräschat upp vår spanska och pratat om matsuveränitet och monokultur.
I onsdags kväll hade vi föreläsning på Bygdegården där gamla och unga möttes för att lyssna på oss.Trevlig kväll på bygdegården


Vi hoppas Viva Latina!-gänget har det lika bra som vi uppe i Lindköping!

Kramar från oss


Fullt ös!

Nu har den första veckan på vårt Folkbildningsarbete gått, och det har varit super lyckat det är bara synd att dagarna går så fort...
Hela veckan har vi befunnit oss runt om i Småland på skolor.


Framsidan till Global Rättvisa Nu!

Vår och Latinamerikagruppernas kampanj tidning: Global Rättvisa Nu! släpptes i tisdags och på onsdagen möttes vi alla upp i Växjö för att fira under vår fest : Club Viva Latina! Det var en härlig tillställning med fullt ös från början till slut. Tack alla ni som var där!Club Viva Latina!Dansgolvet!
Hannes och Freddy föreläser

Vi har haft besök av en ecuadoriansk vän; Freddy, från FENOCIN. Det är alltid kul att snacka spanska och prata om vårt saknade Ecuador. Under helgen har det från morgon till kväll anlänt nya ansökande till vår kurs för att intervjuas och vi har gjort vårt bästa för att de ska känna sig som hemma.

Imorgon (måndag) fortsätter vår info-turné. Vi kanske ses! =)

Mer infoarbete

Vi jobbar och står på med vårat info-arbete.
Idag har vi (5 per) varit och föreläst på Per-Brahe gymnasiet i Jönköping . Gick bra och var väldigt spännande. I morgon väntar en temadag i Vimmerby och sen Club Viva Latina- fest i Växsjö på kvällen.
Idag har våran tidningen kommit till oss. Vi har fått 5000 ex att dela ut. Så höra av er om ni vill ha ett ex!
Vi har alltså rätt fullt upp just nu.
Här kommer ännu ett exempel på vad vi gjort i vårat info-arbete!


RSS 2.0