Härliga Norrland!

Den fullspäckade Viva Latinaveckan i Linköping var slut på fredagen 21 maj och vi i Norrlandsgruppen var lika slut vi! Benjamin laddade upp inför norrlandsveckan med att ta en bronsplats i Folkhögskole-SM i beachvolleyboll tillsammans med Hannes, medan jag och Sara Bryntse på mer traditionellt vis tog igen oss genom att sova länge, göra nån liten mysig utflykt och äta gott.

 

Sedan bar det av mot vårt kära Norrland! Vi har haft en superfin och härlig vecka!

 

Så här i sista veckan av informationsarbetet har det dock bitvis känts aningen tungt. När man står där inför en totalt oengagerad klass som tittar lite skeptiskt på en genom trötta ögon som längtar sig bort till friheten om ett par veckor, kan det vara svårt att finna inspirationen att göra den föreläsning man kört på repeat de senaste veckorna på ett inlevelsefullt sätt. Men man hoppas att även sådana gånger väcks kanske ändå en av trettio personers intresse…

 

Men lika tungt som det kan kännas sånna gånger, så känns det underbart när allt klaffar! När ungdomar kommer fram efterföreläsningarna och frågar vidare, vill ha mer information, extra namninsamlingspapper att samla in namn på själva. När man hör diskussionerna fortsätta i korridorerna o.s.v , då känns allt värt det! Man känner att man väckt ett intresse, att man gör skillnad.. och det är verkligen superkul!

 

I lördags arrangerade vi dessutom en ”Solidaritetsdag” på Sundsvalls Kulturmagasin. Under veckan tapetserade vi sundsvall så bra vi kunde med affischer och gjorde en extra insats att marknadsföra dagen på Vårruset under tisdagen. Sara och jag klädde upp oss i äkta andinska indiankläder och ”sprang för våra vänner i Latinamerika” och passade på att dela ut lite flyers samtidigt. Vi hamnade dessutom på både lokal-TV och på lokaltidningens hemsida :)

 

 

 

Själva dagen blev jättelyckad! Vi hade bjudit in svensk-kubanska föreningen, bobergsgymnasiets boliviagrupp, FN-gruppen och UNICEF-gruppen, varav de två första också bidrog med föreläsningar. Ett 30 tal åskådare dök upp trots finväder och många stannade hela dagen! Jättekul!

 

Nu är det bara en vecka kvar! Shit vad konstigt det känns...!
//Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0