Framme i vårat El Oro!

äventyret startade kl 9 i Quito. Sedan väntade en 12 timmars lång bussresa. Väl framme i varat El Oro blev vi varmt valkommna av ungdomarna, familjen och presidenten i var hemby de kommande manaderna. Efter lite skitsnack och mycket ris bad vi en kvällsbön och sa god natt. Var forsta dag i Las Malvinas (var by) borjade med en resa in till stora staden Machala och FOPO`s kontor. Efter att Señora Maria serverat oss en rejäl middag gav vi oss lite spontant ut på fruktjakt men det visade sig vara lätt att tappa bort sig, då vart du än tittar här i El Oro sá ser du bananer, bananer och bananer. Men vi fick tillslut efter lite trad klattring och en vurpa av Sandra tag pá lite frukt. Mango, Ciruela och Guineo. Pa kvallen hade vi traff med ungdomsguppen i byn. Vi presenterade oss for varandra och lekte, spelade gitarr och sjong.
Annars har vara forsta dagar har bestatt av att vänta pa människor som inte kommer, lära känna vara familjer, handledare och byn. Ett möte av basta klass fick vi till idag: Vi träffade sjalvaste borgmästaren i kommunen! Nu maste vi sluta for om några minuter forsvinner strom. Pa grund av att det inte regnar och är lite vatten i floderna och vattenkraftverken sa stänger man av all elektricitet for att spara energi. Till skillnad fran i Sverige sa blir det inte kallt har, utan istället ganska mysigt med tända ljus och intressanta samtal.

Vi tar hand om varandra, hoppas ni också gor det!
Kramar fran Sandra och Benjamin



Pá en gata i La Iberia.

"Chifle", Handledarna Jon och Erika och Benjamin.

I Machala



Kommentarer
Postat av: Mats

Guld värt att komma till El Oro efter 12 timmar och belöningen är ju storslagen: frukt, sång och gitarr. Det låter som om det kommer att bli hälsosamma och glada dagar i malvinas. Ta hand om alla bananer och lycka till.

2009-11-13 @ 15:53:47
Postat av: Sofie b

Härligt med livstecken, härligt med bilder!! :)

2009-11-13 @ 17:31:31
Postat av: Mamma Berit

Vilka härliga bilder och du ser redan munkaktig ut. Reslig och stor, i am proud. Ni har ju gott om bananer iallafall och det är ju näringsrikt och gott. Stora kramen till dig och Sandra

2009-11-13 @ 22:11:35
Postat av: Faster Anna

Hej på er!

Det är jättekul att följa er.Ni verkar ha det bra.Var rädda om er. Stor kram faster Anna

2009-11-14 @ 10:32:08
Postat av: Familjen i Villtofta

Hej på er!

Härligt att följa er och veta att ni är på plats. Känns som att ni har fått en bra start på er vistelse i Las Malvinas. Hoppas att snart kunna läsa mer. Kram familjen

2009-11-15 @ 12:43:11
Postat av: Liza

halrigt att se att skagget vaxer Benjamin!! :)

2009-11-15 @ 19:32:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0