Makten över maten-turné!

Den gågna veckan har vi alla varit ute på praktik i olika delar av landet. Några av oss, som inte hade privilegiet att få styra och ställa i riksdagen eller gulla med Gurra i miljöutskottet, var i stället ute på turné med Latinamerikagruppernas kampanj "Makten över maten". Julia, Frida, Lise, Jon och så småningom Tulda (inte hypokondriker-Hannes som var "sjuk" ) reste runt  i Jönköpingstrakterna i vår röda Sörängenbuss och fick gymnasiekids och högskolestudenter att tänka så det knakade. Hur går det egentligen till när maten vi stoppar i oss produceras? Är det vårt ansvar att se till så att det sker på ett hållbart och rättvist sätt, eller är det kanske företagens eller politikernas? Och kanske viktigast av allt, hur kan man påverka?

Med oss hade vi Elsa som praktiserat på Latinamerikagrupperna under höstterminen. Hon dokumenterade och backade upp när vi hade slut på slagkraftiga faktauppgifter och retoriska frågeställningar á la "Men vem är det däremot som drabbas av klimatförändringarna?". Dessutom fungerade hon som ett öga utifrån under veckan och gav tips om vad vi kunde tänka på tills nästa gång. Ibland gick hennes paparazzi-fotande över gränsen och fick elever att lämna salen men det fick vi ha överséende med.

-"Strunta i bäst-föredatum!"
Elsa föregick med gott exempel och smaskade på ruttet äpple.
Elsa föregick med gott exempel och smaskade med oberörd min på ruttet äpple.Internationellt arbete-studenterna på HLK var engagerade och kunde massor!Även eleverna på Njudungs gymnasium bidrog med en hel del kunskaper som de tagit med sig ifrån sitt besök i Kenya.
På torsdagen tyckte Mats - vår lärare och räddare i nöden när vi fått för lite frisk luft - att vi förtjänade en omgång ecuadorianska boskap. Jönköpings park bjöd på både alpackor och lamadjur. Inte så lama djur. Höhö.


Efter att fanatiskt ha levererat och insupit kunskap i en vecka så var vi ovana workshopare helt slut i skallarna. När visat eleverna på Sandagymnasiet vem som egentligen borde ha makten över maten (vi) så tackade vi för oss och återvände till vårt Sörängen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0