Anders & CicciAnders om Cicci:

Jag kommer ihåg när jag träffade Cicci första gången, det var i korridoren på internatet, hon log och hälsade direkt och vips så var vi inne på ett samtal om film, sådär gutt som man bara kan göra med en go människa.

Vem? Vad? Hur? Är då Cicci? Och vad lockade henne till Nässjö och sen vidare till Ecuador?
Ja, om du besöker Sörängen och ser en tjej med en ljusblå mössa på huvudet och ett leende på läpparna så är det Cecilia. Fast för oss är hon Cicci.

Hon är en väldigt glad tjej från Göteborg, hon har cirka 45 år kvar till pensionen. Hon är en mångsysslare, duktig på mycket, plötsligt så bara upptäcker man en ny färdighet hon har. Häromdagen tittade jag in i hennes rum och såg att hon odlade tomater, awesome. Hon spelar både gitarr och sjunger, självklart är hon med i ett av skolans husband. Ibland ser man henne med kameran i högsta hugg. Hon är medlem i Svenska kyrkan och de senaste fem åren har hon åkt till Taizé i Frankrike på läger. Där har hon träffat människor från hela världen, levt under enkla förhållanden och lärt sig mycket om sig själv och andra. Erfarenheter som kommer att behövas i Ecuador. Hon har hållit på med klättring och det är ju bra eftersom vi ska vara i bergen.

På gymnasiet blev det samhälle med inriktning språk, alltså är hon en fena på spanska och det blir hon som får stå för snacket i Ecuador. Efter studenten blev det ett år i de norrländska skogarna, närmare bestämt musiklinje på Dalkarsås folkhögskola där hon även träffade sin trevliga pojkvän Wictor. Sen kände hon att det var dags att dra söderut igen. Hon sökte till Global rättvisa för att lära sig mer om globala frågor, uppleva den spännande kulturen i Latinamerika och utveckla sin spanska. Och då kan man ju lugnt säga att hon har hittat rätt.

Skulle jag beskriva Cicci med tre ord blir det: Värme. Glädje. Mod. Och det med dem egenskaperna som hon kommer att ta Ecuador med storm.
De tre månaderna i Ecuador med Cicci kommer att bli riktigt spännande och jag tror vi kommer att lära oss otroligt mycket och skratta ännu mera.


Cicci om Anders:

Har ni träffat den blonda, glada och sympatiska grabben? Han med det där leendet o goa skrattet. Dialekten som tydligt ropar Jönköping, eller i alla fall Småland. De tekniska fingrarna som talar för en Teknikutbildning under gymnasietiden. Funderingarna och diskussionerna kring miljö som skvallrar om ett förflutet som sopgubbe, förlåt …Hans goda fysik från alla år i Jönköpings fotbollslag Ekhagen och kanske även från lumpen.Ja, då har ni förmodligen träffat Anders Yngve, min grymt goa parkamrat som jag ska dela två månaders tid av mitt liv med på de ecuadorianska bergens landsbygd.

I Jönköping har han sin mamma, pappa, lillasyster(då hon inte är i USA) och sin tvillingbror. På Sörängens folkhögskola hittar man honom på hans rum lirandes på gitarren, i köket flummandes med resten av globalklassen, i löparspåret eller i gympasalen. Om han inte skulle vara på skolan skulle jag tipsa om att leta hemma hos Malin, hans goa flickvän eller nere på Högland, Nässjös enda klubb. Det finns också en chans att han övar på sin salsa i någon sal, en liten erfarenhet att glänsa med i Ecuador.

Varför ville då denna kille söka till Global rättvisa kursen? Jo, han vill utveckla sin spanska( pluggat tre år på högstadiet, det betyder teoretiskt ca steg 2), lära sig mer om globala frågor och upptäcka och lära sig om en helt annan kultur, dess människor och deras levnadssätt. Bästa sättet att lära känna en ny kultur är ju att leva i den och det är precis det vi kommer att göra. Han tycker också att det ska bli intressant att lära sig mer om hur vi påverkar miljön då han tycker det är ett väldigt intressant ämne.När Anders drömmer om livet i Ecuador ser han framför sig hur han går hand i hand med sin lillebror/lillasyster till skolan och hur han spelar fotboll med ungdomarna i byn. Han kommer snabbt att bli ett byte hos de ecuadorianska tjejerna med sitt blonda hår och goa skratt. But sorry, he is taken!

Det känns väldigt bra att åka iväg med just Anders. Han räds inga äventyr och känns verkligen som en trygg människa. Han är också skyldig till kommentarer, suspekta och knasiga, som gör att man ibland bara viker sig av skratt.

Jag kan helt enkelt inte annat än se en riktigt härlig, rolig, intressant och spännande tid i Ecuador med min parkompis Anders! Eller Andrés haha.


Åtta snabba av Anders & Cicci
Äventyrsresa                  AC Slappsemester
Hemmakväll                  AC Utekväll
Öl  A Vin                  A-lätt fråga!     C- nej tack, dricker inte.
Vatten                              Mjölk AC        A- bra benstomme
Film                                 Musik AC
Skönlitterärfilm  C Dokumentär A
Tatuering A Piercing C       C- lätt fråga!
Klassiskt  C Hårdrock  AC  C- beror på humör


Kommentarer
Postat av: Hannah

fin bild!

2010-12-18 @ 19:29:01
Postat av: Fanny

Söta ni ÄR :D

2010-12-20 @ 20:27:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0