Frida & Lise "direkt" från MR-dagarna

Hej allihopa!
Inloggningsproblemet vi haft på bloggen är fixat så nu börjar det hända saker ;)

I torsdags tjuvstartade vi, Lise & Frida (F), med den praktikvecka som klassen ska göra.
Vi var på människorättsorganisationen FIAN:s Sverigekontor i Stockholm. FIAN står för FoodFirst Information & Action Network och de arbetar för rätten till mat och rätten att försörja sig, som finns inskriven i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna och i konventionen om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter (ESK).

Torsdag-fredag hängde vi med de två anställda på kontoret, Stina & Martin, och fick lära oss om FIAN:s verksamhet och se hur deras arbete går till.

Måndag-tisdag var det Mänskliga Rättighetsdagarna på Kulturhuset och FIAN var en av ett femtiotal utställare som fanns på plats. Där stod vi vid deras bord och pratade med folk om vad FIAN gör och de olika fall de driver där människor rätt till mat har blivit kränkt (och bjöd på juice och delade ut broschyrer förståss).
Det går det att läsa mer om på FIAN:s hemsida, och skriv gärna under deras blixtaktion för att få ett stopp på det extrema våld som organiserade småbönder i Bajo Aguán i Honduras utsätts för i denna stund - många är utsatta för hot och sedan januari 2010 har 40 aktivister blivit mördade! http://www.fian.se/nyheter/blixtaktion-extremt-vald-mot-jordbrukssamhallen-i-bajo-aguan-honduras/

Vi är väldigt tacksamma för de mycket intressanta och intensiva dagar vi haft i Stockholm!


                                                                    Lise & Frida


Nästa vecka (v. 47) är det dags för praktik och klassen kommer vara utspridd på lite olika platser
- Frida på Antidiskrimmineringsbyrån i Karlstad
- Emma på Ekocentrum i Malmö och Göteborg
- Sonja på Borås tidning
- Maria och Andrea ska praktisera hos Miljöpartiet och följa med en riksdagsledamot som sitter i Miljö- och Utrikesutskottet
- Tulda, Jon, Julia, Hannes, Frida & Lise kommer vara kvar i de småländska skogarna och hänga med Latinamerikagrupperna på deras skolturné och hålla i workshops med temat Makten över maten.


Ha det gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0