Arbetet slutar inte efter praktiken!

Om det ar nagonting vi praktikanter har kant av den senaste veckan sa ar det just balansen mellan var praktik har i Ecuador och varat arbete at Latinamerikagrupperna och Sorangen Folkhogskola.

I sondags, den 21 feb, var det planerat att det forsta utkastet till var tidning skulle vara klar. En kampanjtidning som preliminart ska tryckas i 20 000 ex och delas ut till larare, elever och alla som ar intresserad av att lasa om Latinamerikas vardag och den globala paverkan som marks anda ut i Sveriges ensliga horn! Har kommer en forvisning av en del av innehallet:

Amazonas Tjernobyl - Det nordamerikanska oljeforetaget Texaco har orsakat en miljo- och halsokatastrof utan dess like i Ecuadorianska Amazonas. I ar vantas antligen rattvisan komma...

Kan matsuveränitet gà hand ihand med ett associeringsavtal? - Hur mycket vet du dar hemma och EUs associeringsavtal med Latinamerika och hur de kan hota bonders rattigheter till matsuveranitet i exempelvis Nicaragua?

 

Vem betalar priset för våra rosor? - Vi koper rosor till pojkvanner, kompisar, morforaldrar och fruar. Men hur ser plantagen ut dar snittblommorna kommer ifran och vilka rattigheter har arbetarna?

 

Gruvdrift och motstandsrorelse - Ecuadors president och flera utlandska foretag vill oppna upp for storskalig gruvdrift i Ecuador. Vad har det att gora med bonders vattentillgang?

Hur schysst ar biobransle egentligen? - Afrikanska oljepalmer odlas i stor utstrackning pa kusten i Ecuador. Men varfor avstar vissa smabonder fran att ta del av denna produktion av biobransle?

Det kan forklara att vi har varit lite tysta den senaste tiden pa bloggen. Men hall ut, snart ar vi hemma och kan dela med oss av alla upplevelser!

Solnedgang over Amazonas

Halsningar fran ett regnigt Amazonas!

//Hannes

Kommentarer
Postat av: Mats

Jättetjusiga solnedgångar och jag ser verkligen fram emot att läsa era artiklar. Kanske kommer det några aptitretare på bloggen?

2010-02-24 @ 15:10:46
Postat av: Torbjörn

Låter som både aktuella och spännande ämnen! Ska bli späänande att läsa! Liksom alla inläggen ni haft på bloggen!

2010-02-24 @ 18:05:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0