Framme i Ecuador!



Vi är framme i Quito! Välbehållna, aningen jetlagade och höjdsjuka men otroligt glada och förväntansfulla över att vara här!

18.55 i torsdags avgick vårt flyg från Arlanda mot London. Vi övernattade nära flygplatsen (Anekdot: i stadsdelen Slough där tv-serien The Office utspelar sig) och flög vidare mot Miami morgonen efter. Nio timmars flygresa, tre filmer och ett par fantasilösa flyplansmål senare landade vi i det så kallade förlovade landet för ett flygbyte. Alla fick genomgå utfrågningar om sina syften med detta flygbyte, vad våra föräldrar sysslar med, lämna fingeravtryck och fotobevis på att vi varit i landet. Vi klarade alla utfrågningen med bravur och flög vidare mot slutdestination Quito!

Igår runt nio på kvällen väntade så tillslut ett varmt välkomnande av Praktiksamordnare Linda och Markus från kontoret. För min del 39 timmars resa från Sundsvall. Puuh! För trött för att riktigt känna.
Idag däremot är allt super! Började dagen med ett tungt spanskaprov på en timme, för att kolla av våra nivåer inför kommande spanskalektioner. Vi kommer vara här i Quito i tio dagar innan vi flyttar ut till våra praktikplatser. Dels kommer vi plugga spanska fyra timmar om dagen, dels förbereda oss på vad som väntar med information och diskussioner. Nästa helg kommer även våra handledare och ordföranden från våra byar komma hit så vi kan förbereda och planera tillsammans.

Resten av dagen har vi hängt på Latinamerikagruppernas kontor, pratat om våra praktikplatser och verksamheten här i Ecuador. Allt är himla inspirerande och peppande!
Har redan hunnit med att ta del av Ecuadorianska traditioner också. I dagarna firas Dia de los Muertos, de dödas dag, här i Ecuador, vilket man firar med ett lite speciellt fika. Vi åt bullar som ska föreställa små döda bäbisar och drack en blodröd fuktdrink. Smakade bättre än det låter :)

Hoppas ni har det bra hemma och inte saknar oss för mycket än!
Glad allhelgona på er!

/Anna

Kommentarer
Postat av: ELISABET

FETT!!!!

2009-10-31 @ 23:30:04
Postat av: bror jacob

antar att ni kommer vara utan south park där nere så här kommer lite så er humor inte svälter..

http://www.youtube.com/watch?v=pYAREvR7zW0

2009-11-01 @ 00:20:51
Postat av: pappa PÅ

Kirrarna gillar nog South Park för de stannde upp mitt i sitt lekande när de hörde låten. Skönt att resan gick bra och lycka till med intensivstudierna i spanskan!

2009-11-01 @ 10:44:31
Postat av: Thomas Wijk

Kul att allt gått bra. Vi följer er resa med spännin. Här faller de pilsnergula löven och kylan väntar bakom alla fasader. Vi hörs!

2009-11-02 @ 11:03:29
Postat av: Mats

Buena suerte!

2009-11-02 @ 21:03:27
Postat av: Uski

Benji, tuppen i paradiset! Din lyckans ost!

2009-11-03 @ 13:08:50
URL: http://uski.blogg.se/
Postat av: Åsa

Heja heja! Blir alldeles nostalgisk av era fina Quito-bilder. Hoppas ni har det riktigt fint, att det går bra med spanskan och att Ecuador tar väl hand om er :)



Här förbereder vi oss inför avsked av ecuadorianer. Nästa vecka åker dom...

kramar!

2009-11-03 @ 16:51:46
Postat av: Jorge Contento

Hola queridos amigos y compañeros en realidad estoy muy emocionado de verles que han llegado felicidades cuidense mucho, suerte sigan con ese mismo entusiasmo Saludos a todos.

chaooo los extraño...............

2009-11-06 @ 17:05:23
URL: http://www.mittecuadro.bogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0