En vecka fylld med möten och Inspiration Latinamerika!

Puh!

Nyligen hemkomna efter en vecka fylld med möten, samtal, aktivism och hårt arbete kan vi slutligen dra in Sörängens luft genom lungorna och pusta ut. Tillsammans med likasinnade själar från ytterligare tre folkhögskolor med fokus på Latinamerika, har vi stationerade i Solidaritetshuset kontor i Stockholm, förberett folkbildningsevenemanget ”Inspiration Latinamerika” som ägde rum den 10-11 oktober. Det är latinamerikagrupperna tillsammans med ett antal andra organisationer som stod bakom detta forum fyllt av seminarier med fokus på deltagande demokrati, kvinnors frigörelse, ursprungsfolkens rörelse i Latinamerika och transnationella företag. Människor från olika delar av världen samlades för att utbyta åsikter, tankar, perspektiv och andas aktivism och kämparglädje. Dagarnas ansträngda hjärnkontor lättades upp med dans och fest på lördagskvällen, vilket kändes välbehövligt för oss alla!

Men som sagt, för oss folkhögskoleelever började Inspiration Latinamerika en vecka innan forumets upptakt, där förberedelserna inför detta tog stor del av våra krafter. Vi målade banderoller, spred information, lagade mat, gjorde ett antal färder fram och tillbaks till IKEA, samtidigt som vi i allt detta försökte få någon slags klarhet i vår roll som praktikanter hos de ecuadorianska folkrörelserna. När ”Inspiration Latinamerika” slutligen ägde rum var koncentrationslågan sannerligen inte på topp, men hur som helst var mötet med så många kämpande människor med samlade och allierade krafter rörande. Tillsammans har vi förändringen i vår hand!

Framförallt var det mycket glädjefullt och inspirerande att möta alla vackra människor från Glokala, Biskops-Arnö och Färnebo folkhögskolor och jag önskar er alla en fantastisk resa till Latinamerika!Idag är det bara 15 dagar kvar till avresa vilket innebär många saker . Men framför allt, Ecuador närmar sig!

/Elisabet Carlsson

Ida (Glokala), Sara Poppler, Sara Bryntse och Daniel (Glokala)

Benjamin, Clemens, Nils (Biskops-Arnö), Clemens, Ida I (Glokala), Jorge (Fenocin), Ipatia (Fenocin)och Flor (Fenocin)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0